UITNODIGING Symposium Maritieme Energietransitie

Na een gedwongen ‘pauze’ van 4 jaar, organiseren we dit jaar wederom hét Baggerfestival in het epicentrum van de Baggerwereld: Sliedrecht. Ook tijdens de veertiende editie van dit festival openen we het vierdaagse evenement met een symposium over de waterbouw en andere maritieme sectoren.

Dit jaar staat de maritieme verduurzamingsopgave centraal. De doelen daarvoor zijn op Europees en nationaal niveau gedefinieerd. Het zal goede samenwerking en begrip vragen om dit te bereiken. Dat willen we op donderdag 22 juni belichten vanuit de verschillende perspectieven van overheden, marktpartijen, kennisinstituten en ketenpartners.

In de ochtend geven toonaangevende sprekers hun visie op het thema. In de middag verkennen we in workshops hoe we op onderdelen de gestelde doelen kunnen verwezenlijken. Kortom een dag met een opgave om aan het einde ‘het net op te halen’. Waar staan we en hoe komen we tot een vitale maritieme infrasector die de gestelde emissiedoelen kan behalen?

Dit alles vindt plaats onder dagvoorzitterschap van Pauline de Wilde, na ontvangst door burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht. Het geheel wordt omlijst door een hapje en een drankje, met ruime netwerkmogelijkheden en representatie. 

Aanmelden: 

Klik hier om uw aanmelding door te geven als deelnemer van het symposium vóór 6 juni 2023.