Nieuwe subsidie aangekondigd voor waterstofgerelateerde productie

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft aangekondigd een internetconsultatie te starten voor de Investeringssubsidie Maakindustrie Klimaatneutrale Economie (IMKE), met als doel de groei van waterstofgerelateerde productie te ondersteunen.

De nieuwe regeling, zoals voorgesteld door EZK, zal gericht zijn op het stimuleren van investeringen in de productie van batterijen, elektrolyse-installaties en zonnepanelen – cruciale elementen voor de ontwikkeling van een duurzame economie. Het ministerie roept bedrijven op die actief zijn in deze sectoren om te reageren op het concept van de regeling.

Het beschikbare budget voor de regeling varieert tussen de € 195 miljoen en € 245 miljoen. Subsidies kunnen oplopen tot 40% van de subsidiabele kosten, met maximale bedragen per categorie en per onderneming als volgt:

  • Batterijen: € 20 miljoen
  • Elektrolyse-installaties: € 50 miljoen
  • Zonnepanelen: € 70 miljoen

De uitvoering van de regeling zal worden verzorgd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Geïnteresseerde bedrijven kunnen reageren op het concept van de regeling vóór de deadline van 29 februari 2024.

Voor meer informatie en om deel te nemen aan de internetconsultatie, klik hier.

Wil je meer weten over de deze regeling? Neem dan contact op met Roland van de Graaf via r.vd.graaf@imcosa.nl